Characters Font Foundry

Over dit lettertype

Kittie Kaa, letters voor knappe koppen met kleine handjes.
Kleuters tekenen letters, ze zijn motorisch nog niet klaar om te gaan schrijven. De computer staat het handschrift niet langer in de weg. Een ritmisch schrift dat naadloos aansluit bij alle schrijfmethoden. Schrijven wordt een tekenfeest. De kleuter vertelt zelf zijn eigen verhaal, maakt zijn eigen leesboek. De tekst kan worden uitgeprint en nagetekend. Kittie Kaa, het begin van een prachtig eigen handschrift.

Font kopen
« CFF Kittie Kaa Type Specimen and Microsite » De schrijfmethode in Nederland Vlėěrmûìžëň ŽIJŇ gèén vögėls Kittie mag op de stoel en Kaa staat Prinses Kittie klimt! RĂAP MAAŘ OP, ZĚGT ROB De kleuter vertelt zelf zijn eigen verhaal Kittie Kaa het begin van een prachtig eigen handschrift. €12.345.678,90-:;+−="?!@&§%⁄'

Kittie Kaa: letters voor knappe koppen met kleine handjes. Kleuters tekenen letters, ze zijn motorisch nog niet klaar om te gaan schrijven. De computer staat het handschrift niet langer in de weg. Kittie Kaa, een ritmisch schrift dat naadloos aansluit bij alle schrijfmethoden. Schrijven wordt een tekenfeest. De kleuter vertelt zelf zijn eigen verhaal, maakt zijn eigen leesboek. De tekst kan worden uitgeprint en worden nagetekend. Kittie Kaa het begin van een prachtig eigen handschrift.
Als het vliegtuig flitst op 3.28 kilometer hoogte is, springt Kittie eruit lift. De parachute is nog dicht. Dat heet een vrije val. Dan opent Kittie de parachute. Rustig zweeft hij richting de aarde. Hij geniet van het prachtige uitzicht. Kaa gaat met het vliegtuig naar Turkije. Haar koffer puilt uit. Bij de balie laat ze haar paspoort zien. Hier is uw vliegticket, zegt de mevrouw achter de balie. Maandag om 9.27 uur is de opening van de feestweek. Dinsdag staat in het teken van gym en dans. Woensdag kun je spullen verkopen op de rommelmarkt. Donderdag is het tijd voor muziek.
Vrijdag eten we samen. Mimoun en Hannie houden van gymmen. Ze geven een demonstratie in de gymzaal van de Meander. Mimoun begint met een handstand. Hannie maakt een salto. Goed gedaan! Meneer Simon klapt in zÿn handen. Ze krijgen een mooie medaille en een groot glas limonade. Wie wil er popcorn? Dat ruikt lekker! Waar komt die heerlijke, zoete geur vandaan? Buiten staat de popcornkraam van Pepijns vader. Pepijn is blij dat zÿn vader er is. Hij hoort de popcorn ploppen. Suiker of zout erbij en ... smullen maar!

CFF Kittie Kaa is a Dutch educational typeface by Corrie Smetsers & René Verkaart

Gewichten

Kittie Kaa is momenteel alleen als Regular beschikbaar.

Kittie Kaa Regular

Kittie Kaa

OpenType functies

CFF Kittie Kaa heeft specifieke OpenType functies die zijn toegesneden op de Nederlandse lesmethode. Om de benodigde lettercombinaties precies goed te krijgen, vertrouwt Kittie Kaa op ligaturen en een stilistische set.

example
Discretionary Ligatures
example
Standard Ligatures

Taalondersteuning

CFF Kittie Kaa is afgestemd op de behoeften van de klant. Het heeft momenteel alleen Latijnse taalondersteuning voor het gedrukte lesmateriaal.

Dutch, English, German, Spanish, Swiss German.