Characters Font Foundry

About CFF SidB

CFF SidB is a Dutch educational typeface commissioned by Noordhoff Publishers. SidB stands for 'Schrijven in de Basisschool' (Writing in the Elementary School) and is an independent method to teach kids in elementary school writing. It is unique since it is the only not-connected method that works equally well for left- as for right handed children. CFF SidB is a proprietary typeface that will not be made available for sale.

« CFF SidB Type Specimen and Microsite » Schrijven in de Basisschool Réchthèllënd Nederlandse schrijfmethode los schrift Vleermuizen zijn geen vogels!? Mimoun, Pepijn, Chris en Maij DUTCH EDUCATIONAL TYPEFACE hamburgefontivs €12.345.678,90 lining figures

Als het vliegtuig flitst op 3 kilometer hoogte is, springt Thijs eruit lift. De parachute is nog dicht. Dat heet een vrije val. Dan opent Thijs de parachute. Rustig zweeft hij richting de aarde. Hij geniet van het prachtige uitzicht. Paula gaat met het vliegtuig naar Turkije. Haar koffer puilt uit. Bij de balie laat ze haar paspoort zien. Hier is uw vliegticket, zegt de mevrouw achter de balie. Maandag om 9 uur is de opening van de feestweek. Dinsdag staat in het teken van gym en dans. Woensdag kun je spullen verkopen op de rommelmarkt. Donderdag is het tijd voor muziek.
Vrijdag eten we samen. Mimoun en Hannie houden van gymmen. Ze geven een demonstratie in de gymzaal van de Meander. Mimoun begint met een handstand. Hannie maakt een salto. Goed gedaan! Meneer Simon klapt in zÿn handen. Ze krÿgen een mooie medaille en een groot glas limonade. Wie wil er popcorn? Dat ruikt lekker! Waar komt die heerlijke, zoete geur vandaan? Buiten staat de popcornkraam van Pepijns vader. Pepijn is blij dat zÿn vader er is. Hij hoort de popcorn ploppen. Suiker of zout erbij en ... smullen maar!

MORE INFO
Tweet with us: #cfffonts #cffsidb
Story: Case Study
Inquiries: Contact us

CFF Sidb is a Dutch educational typeface by René Verkaart

Weights

SidB Right

Schoolschrift

Opentype Features

This typeface has no specified Opentype features.

Language Support

CFF SidB is tailored to the clients' needs. It only has Latin language support for the printed teaching materials.

Dutch, English, French, German.