Characters Font Foundry

Maastricht Sport

“Maastricht Sport” is een set van 8 retail- & 2 custom fonts voor Maastricht Sport, een afdeling van de gemeente Maastricht. We hebben twee gewichten van onze Insider Pro font familie aangepast om het dynamischer, sportiever en onderscheidender te maken. Naast een frisse semi-stencil versie met alternatieve lettertekens, hebben we ook een complete tekstversie opgeleverd voor interne- en externe communicatie uitingen.

« Maastricht Sport Type Specimen en Microsite » Sportive fonts for Maastricht Sport 2 exclusive typefaces SPORT- en beweegactiviteit «Fitness, coordination & condition» {Exiting details} hamburgefontivs €12.345.678,90 lining numbers

Maastricht Sport heeft op sportgebied enorm veel te bieden. Naast de beweegprogramma’s voor diverse doelgroepen, beheren, onderhouden en exploiteren we o.a. diverse sportaccommodaties in de stad waaronder sporthallen, sportvelden, openbare sport- en speelplekken en natuurlijk het Geusseltbad. Samen met verenigingen, sportdocenten en sportaanbieders zorgen we dagelijks voor een uitgebreid sportaanbod in de stad. Om dit alles te realiseren heeft Maastricht Sport een dynamisch beweegteam met sport- en beweegconsulenten in dienst. Dit sportieve team verzorgt, voor jong en oud, sportactiviteiten op sportaccommodaties in de hele stad en in het Geusseltbad. De programma’s zijn gericht op de doelgroepen jeugd en jongeren, (jong) volwassenen en senioren. Binnen de programmalijnen wordt de verbinding gelegd met onderwijs, gezondheid, sport en sociale participatie. Het beweegteam zorgt voor samenwerking met diverse partijen en haakt aan op sportevenementen die bewegen en sporten stimuleren. Het is belangrijk dát Maastrichtenaren in beweging komen, maar ook dat ze dit met plezier kunnen doen op hun eigen niveau en manier.

MEER INFO
In opdracht van de gemeente Maastricht.
Twitter: #cfffonts #maastrichtsport
Story: Case Study
Informatie: Contact us

Maastricht Sport is a set van retail & custom fonts van René Verkaart

Gewichten

Maastricht Sport is er in 2 stijlen. Het zijn aangepaste versies van Insider Pro Regular en Bold.

Maastricht Sport Regular

Maastricht Sport

Maastricht Sport Bold

Maastricht Sport

Opentype Features

Maastricht Sport font familie is een OpenType Pro lettertype. Dit betekent dat het boordevol praktische OpenType features zit. Dit is niet alleen functioneel, maar ook mooi. Een geweldig lettertype voor signage, tijdschriften, posters en verpakkingen.

example
Case-Sensitive Forms
example
Denominators
example
Discretionary Ligatures
example
Fractions
example
Lining Figures
example
Numerators
example
Oldstyle Figures
example
Ordinals
example
Stylistic Sets
example
Tabular Figures

Taalondersteuning

Maastricht Sport ondersteunt 97 Latijnse talen. Kijk of het de jouwe spreekt. Laat het ons weten als je meer talen nodig hebt.

Afrikaans, Albanian, Basque, Bemba, Breton, Catalan, Chiga, Cornish, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Esperanto, Estonian, Faroese, Filipino (Modern Latin), Finnish, French, Frisian, Friulian, Galician, Ganda, German, Gusii, Hawaiian, Hungarian, Icelandic, Indonesian, Irish, Italian, Kabuverdianu, Kalenjin, Kikuyu, Kinyarwanda, Latvian, Lithuanian, Luxembourgish, Malagasy, Maltese, Manx, Ndebele, Norwegian Bokmål, Norwegian Nynorsk, Nyankole, Oromo, Polish, Portuguese, Quechua, Romanian, Romansch, Sami, Sango, Scottish (Gaelic), Serbian (Latin), Shona, Slovak, Slovenian, Soga, Somali, Sorbian, Spanish, Swahili, Swedish, Swiss German, Tongan, Turkish, Welsh, Zulu.